Řapíkatý celer a jeho použití




Kategorie: Potraviny | Zdraví | 12.6.2012

Řapíkatý celer se v české kuchyni příliš nepoužívá, zatímco v italské kuchyni patří mezi oblíbené ingredience.

V teplé i studené kuchyni
Italové s oblibou používají řapíkatý celer ve studené i teplé kuchyni. Z řapíkatého celeru připravují lahodné saláty, přidávají do polévek a těstovin, anebo ho zapékají s parmezánem. Pro jeho nízký obsah kalorií a vysoký obsah vody je vhodnou součástí očistných kúr a redukčních diet.   

Vitamíny, minerály a zdraví  
Řapíkatý celer je nejzdravější v syrové podobě, tedy jako součást salátů, anebo připravený v páře, neboť si tak uchovává své cenné látky, a to především vitamíny skupiny B, C a minerály: železo, vápník, fosfor. Řapíkatý celer patří také mezi afrodiziaka a stimuluje činnost pohlavních žláz.

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.