Kyselina vinná - E 334




Kategorie: Éčka v potravinách | 23.4.2012

Kyselina vinná se v potravinářství značí kódem E 334.

Bezpečná přísada 
Kyselina vinná se přirozeně vyskytuje v ovoci, pro potravinářské účely se však vyrábí průmyslově, a to jako vedlejší produkt při výrobě vína. Látka se používá jako regulátor kyselosti a emulgátor. Kyselina vinná je bezpečná přísada, které nemá negativní vliv na zdraví člověka. Pouze za předpokladu nadměrné konzumace může vyvolat laxativní účinky. Éčko obsahuje celá řada potravin a nápojů, například různé sušenky, prášky do pečiva, mléčné výrobky, ochucené minerálky, majonézy a cukrovinky. V českém potravinářství patří E334 mezi povolené přídatné látky. Do potravin se smí přidávat v nezbytném množství s výjimkou dětské výživy.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.