Kyselina citrónová - E 330




Kategorie: Éčka v potravinách | 22.4.2012

Kyselina citrónová se v potravinářství značí kódem E 330.

Bezpečná přísada 
Kyselina citrónová se přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Pro potravinářské účely se však vyrábí průmyslově. Jedná se však o bezpečnou přísadu, která nemá žádné vedlejší negativní účinky na lidské zdraví. Nadměrná konzumace potravin s obsahem E330 může poškodit zubní sklovinu ovšem pouze za předpokladu nedostatečné dentální hygieny. E330 se používá jako konzervační a antioxidační přísada. Kromě ovocných nápojů kyselinu obsahují mléčné výrobky, jako jsou ovocné jogurty, zmrzliny, ale také cukrovinky a kompoty nebo margaríny.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.