Hydroxypropylmethylcelulóza - E464




Kategorie: Éčka v potravinách | 08.10.2012

Hydroxypropylmethylcelulóza se v potravinářství značí kódem E 464.

Bezpečná přísada 
Hydroxypropylmethylcelulóza se v potravinářství používá jako stabilizátor či emulgátor a v pekárenském průmyslu jako zahušťovadlo. Vyrábí se chemicky z celulózy. Látku kromě výrobků cukrářského a pekárenského průmyslu obsahují doplňky stravy, zmrazené potraviny či polotovary určené k přípravě hotových pokrmů. Hydroxypropylcelulóza nemá žádné nežádoucí účinky na zdraví člověka. Ve vysokých dávkách však může způsobovat nadýmání nebo jiné zažívací obtíže. V českém potravinářství patří E 464 na seznam povolených přídatných látek.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.