Guma Euchema- E 407a




Kategorie: Éčka v potravinách | 9.5.2012

Guma Euchema se v potravinářství značí kódem E 407a.

Přísada nevhodná pro alergiky  
Guma Euchema se v potravinářství používá jako stabilizátor, zahušťovadlo a želírující přísada. Vyrábí se z červených mořských řas, na které se nechá působit horká zásaditá voda. Jedná se o bezpečnou látku, jejíž konzumace nemá nepříznivý vliv na zdraví člověka. Ovšem v případě konzumace nadměrného množství může dojít k zažívacím obtížím. Guma Euchema může rovněž vyvolat alergické reakce u citlivých osob. V českém potravinářství patří toto éčko na seznam povolených přídatných látek, smí se přidávat do potravin v nezbytném množství s výjimkou dětské výživy. Látku obsahují jak výrobky cukrářského a mléčného, tak i masného průmyslu. Dorty s obsahem želé, nízkotučné jogurty, některé zmrzliny a ovocné dřeně, stejně jako trvanlivé salámy nebo šunka.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.