Citronany vápenaté - E 333




Kategorie: Éčka v potravinách | 23.4.2012

Citronany neboli citráty vápenaté se v potravinářství značí kódem E 333.

Bezpečná přísada 
Citronany neboli citráty vápenaté se vyrábějí přidáním hydroxidu vápenatého do kyseliny citrónové (E330). V potravinářství se toto éčko používá jako regulátor kyselosti a zahušťovadlo. Dále zabraňuje žluknutí tuků. Éčko může obsahovat celá řada potravin, a to především džemy, cukrovinky, sýry, jogurty a další mléčné výrobky, dezerty a pomazánky. Jedná se o bezpečnou přísadu, která nemá negativní účinky na zdraví člověka. V českém potravinářství patří E333 na seznam povolených přídatných látek. Do potravin se může toto éčko přidávat v nezbytném množství s výjimkou dětské výživy.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.