Brokolice chrání naše tělo před volnými radikály




Kategorie: Potraviny | 23.1.2012

Brokolice patří mezi nejoblíbenější zeleninové druhy, které se k nám dostaly z oblasti Středomoří. Je bohatým zdrojem vitamínu C, kyseliny listové a celé řady zdraví prospěšných látek.

Prospívá lidskému zdraví
Brokolice obsahuje vitamín C, E, A, kyselinu listovou, draslík, vápník, vlákninu a další látky, které prospívají našemu zdraví. Podle nejnovějších výzkumů nás brokolice chrání před volnými radikály a rakovinotvorným látkám.    

Nenahraditelná v kuchyni
V kuchyni nachází brokolice široké uplatnění. Vaří se, dusí, zapéká, podává se jako příloha i hlavní jídlo. Podmínkou zachování cenných látek a příjemné chuti pokrmu je, že tepelná příprava brokolice nesmí trvat dlouho.

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.